Edit Content
Carieră, schimbare, tranziție. Punct și de la capăt. The smart restart.

Outplacement.ro este o platformă dedicată carierei. Este vocea noastră către comunitate și către cei care-și doresc o schimbare profesională. Serviciul de outplacement este potrivit pentru un salariat – specialist, middle sau top manager – sau pentru o echipă întreagă, dacă pregătești un program de restructurare.

Tendința de transparentizare a salariilor, alături de Business Magazin

Dialog pentru Business Magazin despre transparentizarea salariilor, alături de Bogdan Badea, CEO eJobs.

Unul dintre cele mai spinoase subiecte de pe piața recrutării rămâne în continuare (ne)transparentizarea ofertei salariale. Pe mulți candidați îi frustrează că află prea târziu cât li se oferă (de obicei, prea puțin) și și-au pierdut timpul, iar companiile se feresc de concurență.

Conform eJobs, unde sunt postate acum peste 33.000 de anunţuri de recrutare, mai puţin de 10% din numărul de anunţuri au salariul publicat. Deși numărul de anunţuri cu salariul „la vedere” creşte anual și acest subiect se află pe agenda Comisiei Europene, piața muncii din România nu avansează în mod vizibil pe acest subiect.

Transparentizarea salariilor are legătură strânsă cu echitatea internă şi diversitatea. Acestea sunt cu adevărat şantierele importante pentru echipele de HR, pentru că acolo avem mult de lucru – dacă rezolvăm discriminările de vârstă, gen, sex, etnie, vom ajunge şi la publicarea salariilor, crede Raluca Pârvu.

Cât timp, în unele ţări, o femeie primeşte până la 20% mai puţin la salariu decât un bărbat, nu vom obţine această transparenţă. Idem, atât timp cât în companii vor exista discrepanţe mari între salariile pe acelaşi post, din varii motive, publicarea veniturilor ar tulbura şi salariaţii existenţi, nu doar potenţialii candidaţi.

 

„Angajatorii nu sunt dispuşi să transparentizeze salariile decât în rare cazuri şi mai ales pentru salariile mici, unde rata de refuz şi cea de plecare din companie sunt atât de mari încât şi firmele doresc să limiteze discuţiile cu candidaţi neinteresaţi din start.”
Raluca Pârvu
Business Manager

Dacă abordarea noastră ți-a stârnit curiozitatea, urmărește-ne în social media.

Vrei să ne cunoaștem? Ia legătura cu noi AICI