Edit Content
Carieră, schimbare, tranziție. Punct și de la capăt. The smart restart.

Outplacement.ro este o platformă dedicată carierei. Este vocea noastră către comunitate și către cei care-și doresc o schimbare profesională. Serviciul de outplacement este potrivit pentru un salariat – specialist, middle sau top manager – sau pentru o echipă întreagă, dacă pregătești un program de restructurare.

Despre munca de acasă, la Știrile Digi24

Am fost invitați la Știrile Digi24, pentru o scurtă discuție despre avantajele și inconvenientele muncii de acasă.

Munca de acasă oferă flexibilitate pentru a obține eventuale venituri suplimentare, dar, pentru unii, înseamnă și o încărcătură mentală în plus. Atât timp cât nu mai există linie de demarcație între viața privată și cea profesională, pot apărea urmări negative asupra stării emoționale a angajaților.

Observând dificultățile salariaților și anxietățile apărute, companiile din sectorul privat, mai ales multinaționale, au pus la dispoziție servicii de consiliere emoțională. Consilierea psihologică pentru angajați nu mai e un lux, ci o necesitate, pentru a sprijini emoțional salariații care se află în dificultate.

Dintr-o perspectivă diferită, flexibilitatea de a lucra ca freelancer, de acasă, reprezintă un avantaj doar în măsura în care reprezintă o alegere conștientă, un stil de viață și chiar o modalitate de a folosi diferit timpul liber.

Dacă acest statut a apărut din nevoia de a avea un al doilea job, atunci poziționarea e diferită. Munca de acasă este astfel o soluție alternativă, o modalitate de a-și reîntregi veniturile care au scăzut în vremuri de pandemie ori poate, calea de început a vieții profesionale, ca student de exemplu.

“Cu toții ne-am confruntat cu dispariția totală a oricărei bariere între viața profesională și cea personală. Drumul către birou separa cumva planurile și ne oferea un respiro.”
Raluca Pârvu
Business Manager

Dacă abordarea noastră ți-a stârnit curiozitatea, urmărește-ne în social media.

Vrei să ne cunoaștem? Ia legătura cu noi AICI