Edit Content
Carieră, schimbare, tranziție. Punct și de la capăt. The smart restart.

Outplacement.ro este o platformă dedicată carierei. Este vocea noastră către comunitate și către cei care-și doresc o schimbare profesională. Serviciul de outplacement este potrivit pentru un salariat – specialist, middle sau top manager – sau pentru o echipă întreagă, dacă pregătești un program de restructurare.

Evaluare și performanță

Candidatul ideal nu există. Competențele, abilitățile și motivația fac diferența. Cu noi, poți afla dacă ai găsit salariatul potrivit.

POTENȚIAL ȘI DEZVOLTARE

Servicii de evaluare a performanței

Creăm împreună condiţii favorabile pentru performanţă

Asistență la recrutare

Succesul recrutării depinde de compatibilitatea dintre candidat şi cultura organizațională. Evaluăm comportamentul managerial, dar și potențialul tinerilor absolvenți.

Transformare

Salariații potriviţi sunt cei capabili de dezvoltare personală continuă, capabili să se adapteze noilor cerințe. Evaluăm potrivirea dintre salariații de azi (AS IS) și modelul TO BE.

Performanță

Evaluarea competențelor permite înțelegerea autentică a decalajelor dintre aşteptările companiei şi propria performanţă, resursele de energie și motivaţia personală.

Echipă

Corectarea traiectoriei unei echipe disfuncţionale presupune identificarea comportamentelor și a competențelor deficitare, urmată de un plan concret pentru atingerea rezultatelor scontate.

Identificăm și dezvoltăm talentele din organizație

Cum procedăm

Iată pașii pe care-i parcurgem în evaluare

01

Ce fel de candidați cauți? Pentru ce post?

Te sprijinim în definirea setului de competențe necesar postului și potrivit contextului companiei. Fiecărei competențe i se asociază o definiție și o serie de comportamente pozitive și negative. De asemenea, fixăm și un nivel de exigență adecvat pentru nivelul ierarhic avut în vedere.

Folosim un instrument de evaluare adaptat

Metodologia de lucru include studii de caz din care decurg situații simulate diverse: jocuri de rol, prezentări, exerciții individuale sau de grup, în funcție de competențele vizate. Întreg setul de exerciții este produs exclusiv de consultanții BPI Romania. Pentru o imagine și mai edificatoare, asociem interviuri bazate pe competențe și psihometrie.

02

03

Sintetizăm observațiile într-un raport detaliat

Raportul consultantului include observațiile ce decurg din situațiile simulate. Acestea sunt comparate cu definiția competențelor utilizate și conțin exemple concrete din acțiunile întreprinse de participanți. Judecățile de valoare ori interpretările hazardate nu-și au locul. Ulterior, raportul va sta la baza sesiunii de feedback și acțiunilor menite să contribuie la dezvoltarea competențelor participantului. 

Dăm feedback orientat către dezvoltare

Atmosfera deschisă din timpul evaluării și feedback-ul final oferit participanților sunt o cheie pentru dezvoltarea lor ulterioară în organizație. Dialogăm cu participantul despre punctele sale forte și despre ariile de îmbunătățire. Indiferent de decizia companiei, feedback-ul confirmă încrederea în sine și este orientat către progres.

04

Am citit rapoartele, sunt foarte articulate și spun lucrurile negru pe alb, iar de la participanți am primit un feedback foarte bun, deci mulțumesc mult! (C.G - HR Manager)“
DE CE AI FOLOSI EVALUAREA DE COMPETENȚE?

Profesionalizăm selecția viitoarei tale echipe

Succesul evaluării depinde de construirea unui instrument adaptat nevoilor companiei, pentru un post dat. Oferim o perspectivă argumentată asupra comportamentului managerial. Observăm comportamentele practice, în situații simulate complexe, nu discursuri teoretice, așa cum vezi în interviul de recrutare.

Evaluarea profesională conferă șanse egale fiecărui participant. Observarea acțiunilor candidatului din mai multe perspective este ghidată de o metodologie de lucru solidă.

Intervenția unui consultant extern, bine ales, este o garanție pentru o selecție transparentă, fără judecăți de valoare, fără agende ascunse, având avantajul că nu cunoaște istoricul candidatului.